0 sött

Enkel portvinskaka

Jag är väldigt förtjust i sötsaker med sprit i. Romrussinglass var grejen redan när jag var liten grabb. Hade märkligt nog svårt för jordgubbsglass. Och det där verkar sitta i fortfarande. En liten skvätt likör, rom eller portvin kan ofta lyfta en kaka till oanade höjder.

Ok, då åker vi!

Ingredienser
150 gr smör
4 msk portvin
3 dl russin
1 3/4 dl brunt farinsocker
2 tsk bakpulver
3,5 dl vetemjöl
3 ägg
Smör & ströbröd till formen
Gör så här
Lägg russinen i blöt i portvinet i 20 minuter. Rör om då och då. 
Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. 
Smält smör på låg värme tillsammans med farinsockret. Häll sedan i portvinsblandningen, blanda och häll ner i mjölbunken. Tillsätt de lätt uppvispade äggen och rör om. 
Häll i blandningen i en form på c:a 20 cm i diameter som du smörat och haft i ströbröd i. 
Grädda i ugnen i c:a 35 minuter eller tills du inte får någon smet på stickan. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara