0 tips & trix

Egen örtträdgård i köksfönstret

Färska kryddor är lyx! Jag vet inte hur många gånger jag släpat hem små krukor från affären som slokar och dör efter en dag eller två. Har nu insett att basilikan håller sig fin länge om den bara får sjuka mängder vatten, den ska bada i vatten. Den på bilden har jag haft i två månader.

En annan god men enkel sak att odla själv är ärtskott. Ta gula, torkade ärtor (gärna ekologiska) och pilla ner i jorden och vattna. Ganska snabbt får du fina krispiga ärtskott. Fungerar uppenbarligen även som kattmat.

Odlingsprojekt som inte gick vidare bra var krassen. Hittade en fröpåse i källaren som säkert hade 10-12 år på nacken. Planterade fröna på bomull. Efter en dag luktade det riktigt skumt hemma. Som gammalt burkchampinjonspad. Hua. Hur som helst så stod vi ut med lukten i en vecka (man kan undra varför ja). Men när resultatet då inte var mer än på bilden här bredvid så fick odlingen flytta till soporna. Krasse tänker ni, lite 70-tal kanske? Jag hade tänkt att använda den som smaksättningen i en röra till små sandwichar på ett afternoon tea. Blir till att köpa en färdigodlad eller satsa på lite fräschare frön och börja om.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara