0 vego

Dagens paj

Dagens paj blev en med brockoli, tomat, purjolök och chèvre. Serverad med en blandsallad med några stänk Novello olivolja. Kan varmt rekommendera den oljan, den görs på de första oliverna som skördas, och anses vara mycket fin av italienarna (enligt texten på flaskan iaf). Piffar hur som helst upp salladen! Till receptet:

Pajdeg
125 g kallt smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl
c:a 1 msk kallt vatten

Kör allt i matberedaren, tryck ut i en pajform, låt stå kallt en stund.
Sätt ugnen på +200 °C.

Ta en näve brockoli, färsk eller fryst
En tomat i skivor
En skiva chèvre som delas i mindre bitar

c:a 10 cm purjolök som strimlas fint
Lägg allt detta i pajformen.

Äggstanning
3 ägg
250 g keso
En nypa salt

Vispa ihop och häll över det fyllda pajskalet, strö över riven ost av valfri sort. In i ugnen i c:a 25 minuter. Pajen ska ha fått fin färg. Låt pajen vila lite innan den serveras med sallad och några stänk god olivolja.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara