0 kött

Chilibiffar med morotssalsa

Köttfärs e så grymt! Man kan göra en massa goa grejer med det, förhållandevis billigt och finns precis överallt.
Okej, detta är ett av mina favoritrecept när det kommer till köttfärs – chilibiffar med morotssalsa och ris. Yumyumyum! Måste tillägga att receptet är snott från Köttmästarens Kokbok (Viktväktarna). Gott som tusan är det iaf!

Du behöver:

Till biffarna:

  • 500 gram köttfärs
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soya
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk potatismjöl
  • 1.5 dl kokt ris per portion (laga enligt förpackningen)

Till salsan:

  • 2 stora morötter
  • 1 st apelsin
  • 1 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10-15 cm färsk gurka
  • 2 tsk rosépeppar (mortlade)
  1. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma fyra stora biffar, ca 3 cm tjocka.
  2. He på rise’ (ångermanländska för att ”sätta på riset”). Jag använder en riskokare – alltid perfekt resultat!
  3. Fixa salsan. Se listan (skala moröttern, riv dem, tvätta apelsinen, riv skalet ca 1 tsk, pressa apelsinen och blanda alltihopa i en skål).
  4. Stek biffarna i lite olja på medelvärme, ca 2 min per sida. Sänk värmen och bräsera under lock ett par minuter så att biffarna blir genomstekta.
  5. Karva gurkbiten till små, små terrakottasol…tärningar och blanda med de rivna morötterna. Strö över rosépepparn.
  6. Servera de fina biffarna med det vita riset och den färgglada salsan!

Tjoff! Lätt som en plätt! Klart och betalt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara