0 kött

Biff Norberg vs. Biff Rydberg

Söndagkväll betyder NBA-basket hemma hos mig och i 8 av 10 fall gäster i soffan. Så även denna kväll. Så i detta inlägg är jag förstärkt i köket av min vän Johan. Vi bestämde oss för att göra en lite lyxigare pyttipanna, nämligen Biff Rydberg. Eller egentligen så var det inte en äkta Biff Rydberg eftersom det ska vara oxfilé i och det kunde vi inte trolla fram.

Vad är det egentligen som gör att det ska vara lite mer rejäl mat när det är sportevenemang? Bandy-pytt eller kanske burgare. Hur som helst ska alltid det tunga artilleriet fram. Därför kändes Biff Rydberg så bra eftersom det är en mäktig rätt men den ser ändå lite pimpinett ut.

Men nu kom vi ju överrens om att det inte var Biff Rydberg. Jag väljer att istället kalla den för Biff Norberg.

Ingredienser

400 gram fint nötkött (jag hade Rostas denna gång)

8-10 potatisar
2 gula lökar
4 äggulor
salt, peppar, smör och hackad persilja

Senapskräm
1 dl vispgrädde
1 tsk bruna senapskorn
0,25 dl socker
0,25 dl Colemans senapspulver

Gör så här

1. Börja med att göra senapskrämen. Vispa grädden tillsammans med sockret och tillsätt sedan övriga ingredienser. Det ska vara ganska så fast. Ställ in i kylen.

1. Stek finhackad lök och tärnad potatis i smör i en stekpanna. Vill du göra det ännu finare så kan du steka löken för sig och servera lök, potatis och kött i små högar på tallriken.
2. Håll potatisen varm medan du steker köttet. Köttet ska vara skuret i små kuber.

3. Lägg upp maten i högar på talriken. Strö över finhackad persilja.

4. Lägg en stor klick senapskräm ovanpå. Klicken ska vara formad med en matsked.
5. Servera med en äggula till som du lägger i ett litet glas.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara