0 plock

Aioli – vitlöksmajonnäs

När det är lördag så kan det vara skönt att slippa stå och laga mat i evigheter innan man får sätta sig till bords. Jag bestämde mig för att köpa lite räkor och vispa lite aioli. Det var inte igår.

Men aioli måste man göra själv, det är faktiskt ganska så vedervärdigt med köpt aioli om jag ska vara helt ärlig. Jag gör min aioli som spanjorerna och använder inte senap.

Ingredienser till 4 personer
2 äggulor
2 dl neutral rapsolja olja eller matolja
1 stor vitlöksklyfta
0.5 krm salt
lite svartpeppar

Ev. citronsaft eller chili om du vill smaksätta den.

Gör så här
1. Vispa äggulorna ganska hårt så att det bubblar lite.
2. Häll ner olja extremt försiktigt i en stråle samtidigt som du vispar äggen. Använd elvisp så är det enklare att få till majonnäsen.
3. När du märker att det binder så kan du hälla i mer olja åt gången.
4. När du har haft i all olja så har du i vitlök, salt och svartpeppar.

Smaka eventuellt av med citronsaft. Om du vill ha lite sting så kan du hacka ner en knivsudd chilifrukt. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara